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Study on Tomato-Saponin and Onion Sulfide : Biotechnological Production of Natural Products
http://hdl.handle.net/2298/22162
http://hdl.handle.net/2298/22162ccd30326-51dc-43b6-8ef9-64885175a894
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 学位論文 / Thesis or Dissertation(1) | |||||
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公開日 | 2011-11-08 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Study on Tomato-Saponin and Onion Sulfide : Biotechnological Production of Natural Products | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
主題 | Tomato-Saponin, esculeoside A, Onion Sulfide, onionin A, Chemical Conversion, High Blood Glucose, High Blood Pressure, Atopic Dermatitis, Cosmetics, female hormone, Macrophage Activation | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ | thesis | |||||
著者 |
El-Aasr, Mona Abdel-Hamid Mohamed,
× El-Aasr, Mona Abdel-Hamid Mohamed, |
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内容記述 | ||||||
内容記述 | I have been interested in vegetables which are expected to have many biological activities. Among them, I have focused on the sciences of tomato (Solanum lycopersicum L.) and onion (Allium cepa L.).Regarding to tomato, We have developed a tomato-health food with co-operation of a company (N.D.R.Co., Ltd.) and are trying to apply for persons suffering from high blood pressure, high blood sugar level, and atopic dermatitis to accumulate the data for future use.Meanwhile, onion is a rich source of organosulfur compounds, which are mainly responsible for many biological activities.We have found that onionin A significantly inhibited CD163 expression;this finding suggests that onionin A has a potential to suppress tumor cell proliferation by inhibition of M2 macrophage polarization.For exhibiting maximum biological activities from tomato, tomato should be used as a fresh juice homogenized with water or freeze-dried.On the other hand, onion should be taken in raw (uncooked) since onion contains beneficial sulfur compounds which are destroyed by cooking. | |||||
書誌情報 | 発行年 2010-09-25 | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述 | application/pdf | |||||
形態 | ||||||
1369206 bytes | ||||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
日本十進分類法 | ||||||
主題 | 377.5 | |||||
その他の言語のタイトル | ||||||
その他のタイトル | トマトサポニンならびにタマネギの硫化物に関する研究 : 天然物の生物工学的生産 | |||||
タイトル(ヨミ) | ||||||
その他のタイトル | トマト サポニン ナラビニ タマネギ ノ リュウカブツ ニ カンスル ケンキュウ : テンネンブツ ノ セイブツ コウガクテキ セイサン | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 熊本大学 | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述 | 学位論文(Thesis) | |||||
資源タイプ・ローカル | ||||||
博士論文 | ||||||
資源タイプ・NII | ||||||
Thesis or Dissertation | ||||||
資源タイプ・DCMI | ||||||
text | ||||||
資源タイプ・ローカル表示コード | ||||||
03 | ||||||
コメント | ||||||
熊本大学大学院薬学教育部 分子機能薬学専攻 | ||||||
学位番号 | ||||||
甲博薬第200号 |