ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 教育学
  2. 紀要論文(教育系)
  1. 掲載誌一覧
  2. 熊本大学教育学部紀要
  3. Vol.65

ゴマ種子の品質評価法の検討

http://hdl.handle.net/2298/35942
http://hdl.handle.net/2298/35942
796b9af1-5a4e-48a1-9db7-fc1a2f83b420
名前 / ファイル ライセンス アクション
KKK0065_281-284.pdf KKK0065_281-284.pdf (1.9 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2017-01-17
タイトル
タイトル ゴマ種子の品質評価法の検討
言語
言語 jpn
キーワード
主題 sesame seed, quality, taste, appearance, sensory evaluation
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 武田, 珠美

× 武田, 珠美

WEKO 152377

武田, 珠美

Search repository
冨永, 万智

× 冨永, 万智

WEKO 152378

冨永, 万智

Search repository
長野, 沙耶

× 長野, 沙耶

WEKO 152379

長野, 沙耶

Search repository
別言語の著者 Takeda, Tamami

× Takeda, Tamami

WEKO 152380

Takeda, Tamami

Search repository
Tominaga, Machi

× Tominaga, Machi

WEKO 152381

Tominaga, Machi

Search repository
Nagano, Saya

× Nagano, Saya

WEKO 152382

Nagano, Saya

Search repository
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 In order to find a simple assessment method for sesame seeds, we investigated the relation among the taste components and taste and shape scores of 20 types of sesame seeds. Free sugars and free amino acids were determined by HPLC and total sugars using a spectrophotometer. Sensory evaluations were carried out to examine the quality of
sesame seeds roasted under the same conditions. The shape scores of these sesame seeds were calculated to measure their weight and size.
A positive correlation was observed between all sugar contents and the contents of total free sugars or free amino acids. In white sesame seeds, a particularly high correlation was observed between the contents of total free amino acids and fructose or glucose. Further, a sensory evaluation showed that the taste of sesame seeds differed according
to their color; hence, we analyzed this data for each color. A positive correlation was observed between the overall evaluation scores and umami amino acids contents of black sesame seeds, as well as between the sweetness scores and all sugar contents of white sesame seeds. Positive correlations were found between the 100-grain weight, circumferential length, and long- or short-grain diameter of the seeds. Further, it was found that all sugar contents and
long-grain diameter correlated very closely in white sesame seeds.
書誌情報 熊本大学教育学部紀要

巻 65, p. 281-284, 発行年 2016-12-19
NCID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12653153
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
形態
値 1866800 bytes
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 596
その他の言語のタイトル
その他のタイトル A quality survey of sesame seeds to find a simple assessment method
タイトル(ヨミ)
その他のタイトル ゴマ シュシ ノ ヒンシツ ヒョウカ ホウ ノ ケントウ
出版者
出版者 熊本大学
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 論文(Article)
資源タイプ・ローカル
値 紀要論文
資源タイプ・NII
値 Departmental Bulletin Paper
資源タイプ・DCMI
値 text
資源タイプ・ローカル表示コード
値 02
URL
内容記述タイプ Other
内容記述 21881871
コメント
値 【著者所属】武田珠美:熊本大学教育学部 / 冨永万智:熊本大学大学院教育学研究科院生 / 長野沙耶:熊本大学教育学部卒業生
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-06-19 14:02:58.545050
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3