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  1. 教育学
  2. 紀要論文(教育系)
  1. 掲載誌一覧
  2. 熊本大学教育実践研究
  3. Vol.19

未来型食文化の創造につながる授業の開発(第2報) : ウインナーソーセージを教材とした授業計画試案

http://hdl.handle.net/2298/21022
http://hdl.handle.net/2298/21022
fc558417-54be-4d50-812f-885eff4e0d12
名前 / ファイル ライセンス アクション
KKJ0019_029-036.pdf KKJ0019_029-036.pdf (624.6 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2011-08-23
タイトル
タイトル 未来型食文化の創造につながる授業の開発(第2報) : ウインナーソーセージを教材とした授業計画試案
言語
言語 jpn
キーワード
主題 家庭科, 食文化, 食品添加物, 未来型食文化, 家庭科サークル
資源タイプ
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 桑畑, 美沙子

× 桑畑, 美沙子

WEKO 147264

ja 桑畑, 美沙子
ISNI

ja-Kana クワハタ, ミサコ

en Kuwahata, Misako

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立山, ちづ子

× 立山, ちづ子

WEKO 148957

立山, ちづ子

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別言語の著者 桑畑, 美沙子

× 桑畑, 美沙子

WEKO 147264

ja 桑畑, 美沙子
ISNI

ja-Kana クワハタ, ミサコ

en Kuwahata, Misako

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Tateyama, Tiduko

× Tateyama, Tiduko

WEKO 148959

Tateyama, Tiduko

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内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 We made the teaching plan about wieners for high-school students. According to this plan, the students make wieners, and they compare handmade with goods on the market of wieners. Secondly, they see the VTR recorded traditional meet processing in German farmer, and they learn wieners processing in the factory by the slide and printed papers. Thirdly, they think about the aim of using the food additive, and the merits and demerits of its usage. Then they lean the process that the wieners without nitrous acid were developed and supplied by the biggest ham-enterprise and cooperative. Lastly they consider their way of living in future. In this plan, there is a theme to be solved, which the students learn independently.
書誌情報 熊本大学教育実践研究

巻 19, p. 29-36, 発行年 2002-02-10
NCID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11700236
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
形態
624569 bytes
著者版フラグ
出版タイプ VoR
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 375.5
その他の言語のタイトル
その他のタイトル The Teaching Plan which Aim to Form Torchbearers of Dietary Culture Creating toward Future (2) : Syllabus Planning about Wieners
タイトル(ヨミ)
その他のタイトル ミライガタ ショクブンカ ノ ソウゾウ ニ ツナガル ジュギョウ ノ カイハツ ダイ2ホウ : ウインナーソーセージ オ キョウザイ ト シタ ジュギョウ ケイカク シアン
出版者
出版者 熊本大学教育学部附属教育実践総合センター
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 論文(Article)
資源タイプ・ローカル
紀要論文
資源タイプ・NII
Departmental Bulletin Paper
資源タイプ・DCMI
text
資源タイプ・ローカル表示コード
02
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Ver.1 2023-06-19 16:31:21.977003
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